از جمع ١٢ سرلشکر فعلی نیروهای مسلح ایران، ۴ نفر از ارتش، ۷ نفر از سپاه پاسداران و سرلشکر ” فیروزآبادی” بسیجی محسوب میشوند.
به گزارش سیمرغ ما، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یک بدنه منظم و قدرتمند دارند که این بدنه از همان اوایل دوران دفاع مقدس و با انجام ده ها عملیات موفقیت آمیز توسط ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت.
از جمع ١٢ سرلشکر فعلی نیروهای مسلح ایران، ۴ نفر از ارتشی، ۷ نفر از سپاه و سردار سرلشکر "سیدحسن فیروزآبادی" (رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح) بسیجی محسوب میشوند. تا بهمن ماه سال گذشته، تعداد سرلشکرهای ایرانی ١٣ نفر بودند که با درگذشت سرلشکر "محمد سلیمی" تعداد آنها به ١٢ نفر رسید.
سردار سرلشکر "محمدحسین باقری"؛ ۵۶ ساله و رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح است. او روز سهشنبه با حکم مقام معظم رهبری جایگزین سرلشکر "حسن فیروزآبادی" شد. سرلشکر محمد باقری متولد ۱۳۳۹ در شهر تهران است. وی در جریان انقلاب اسلامی ضمن فعالیتهای انقلاب مدتی را پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کمیته انقلاب اسلام فعالیت داشته است.
وی پس از اخذ دیپلم در زمان پیروزی انقلاب اسلامی وارد دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک سابق) شد و پس از تعطیلی دانشگاهها در بهار سال ۱۳۵۹ وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با وقوع جنگ تحمیلی عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل شد.
***امیر دریابان "علی شمخانی"
امیر دریابان «علی شمخانی»؛ ٦١ ساله و متولد اهواز. وزیر دفاع دولت اصلاحات که درحالحاضر دبیر شورایعالی امنیت ملی دولت «حسن روحانی» است. او که تا فروردین ١٣٧٨، درجه «دریادار» داشت، با دریافت درجه سرلشکری از سوی مقام معظم رهبری به مرتبه دریابانی ارتقا یافت.
**امیر سرلشکر "عطاالله صالحی"
امیر سرلشکر "سید عطاءالله صالحی"؛ سرلشکر ٦٧ساله که هماکنون فرماندهی کل ارتش را عهدهدار است. او پس از دوره متوسطه و اخذ دیپلم، در سال ۱۳۴۶ وارد ارتش شد و در سال ۱۳۴۹ با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغالتحصیل شد. صالحی در سالهای دفاع مقدس نیز در کنار شهید صیاد شیرازی حضور داشت و یگانهای رزمی کوچک ارتش را در مناطق عملیاتی فرماندهی میکرد. همچنین در سوابق فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی مرکز آموزش درجهداری ارتش و فرماندهی دانشگاه افسری ارتش در دو دوره به چشم میخورد. فرماندهی لشکر ٧٧ خراسان، فرماندهی لشکر ٥٨ ذوالفقار، فرماندهی قرارگاه شمال شرق کشور و معاونت آموزش ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر سوابق صالحی است.
آخرین مسئولیت سرلشکر صالحی قبل از تصدی فرماندهی ارتش، تصدی معاونتهای نیروی انسانی و بازرسی در ستاد کل نیروهای مسلح بود. شهریور ١٣٨٤ پس از استعفای سرلشکر محمد سلیمی از فرماندهی کل ارتش، مقام معظم رهبری سرلشکر صالحی را به فرماندهی کل ارتش منصوب کردند. تشکیل نیروی مستقل پدافندی با مسئولیت ارتش و نیز ساخت تجهیزات مدرن دفاعی مانند جنگنده صاعقه، ناوشکن جماران، انواع زیردریایی و تانک، ازجمله فعالیتهای سرلشکر صالحی است. تدوین طرحهای راهبردی مانند حضور شناورهای ایرانی در خلیج عدن و دریای مدیترانه نیز ازجمله مصادیق نگاه راهبردی این فرمانده ارشد نیروهای مسلح است.
پس از درگیری های سنگین "خان طومان" در ریف جنوب غربی حلب؛ در فضای مجازی شایعه شد که "سرلشکر رضایی" فرمانده عملیات آزاد سازی حلب از سوی جمهوری اسلامی ایران و ژنرال "ماهر اسد" فرمانده لشکر چهارم زرهی ارتش سوریه برای عملیات آزاد سازی "حلب" انتخاب شدند. البته سردار سرلشکر "محسن رضایی" این موضوع را تکذیب کرد.
سردار سرلشکر "یحیی رحیمصفوی"؛ متولد ١٣٣١ در شهرستان لنجان استان اصفهان است. او از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در طول دوران جنگ بود. سرلشکر صفوی در سال ١٣٧٦ پس از استعفای "محسن رضایی" با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل سپاه منصوب شد و در همان حکم نیز ایشان، به "رحیمصفوی" درجه سرلشکری اعطا کردند. او در سال ١٣٨٦، پس از جابهجایی از فرماندهی کل سپاه، به سمت دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح منصوب شد.
**سردار سرلشکر "قاسم سلیمانی"
روزنامه "الجريده" کويت با انتشار مقالهای به قلم "حسن العيسی" با عنوان "ما کجا و ايران کجا؟" نوشت: موارد بسیاری از هوشياری اطلاعاتی "قاسم سليمانی" وجود دارد که در اين مقاله نمیگنجد. وي با عشق به کشورش اين فعاليتها را به اجرا درمیآورد تا از ايران و منافع ملت خود دفاع کرده باشد. اما آنچه هم اکنون اهميت دارد اين است که بايد بدانيم که ايران سردار سليمانیهای زيادی دارد، و مقامات ايران به رغم محاصره اقتصادی، هوشياری و هوشمندی زيادي را در صحنه داشتند. سایت شبکه الجزیره در گزارشی به نقل از خبرنگار خود در بغداد با عنوان "قاسم سلیمانی آزادانه در عراق رفت و آمد میکند" به بررسی حضور فرمانده نیروی قدس سپاه در عراق پرداخت. به نوشته الجزیره موضوع حضور قاسم سلیمانی فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران در عراق همچنان ذهن بسیاری از افراد و گروه های سیاسی در این کشور و قدرت های منطقهای را مشغول کرده است.
این روزنامه ادامه داد: بنابراين ايران تلاش مي کند رقيب سرسختی براي بزرگترين و قدرتمندترين کشور جهان باشد، در حالی که کشورهای خليج فارس را می بينيم که سر در گريبان خود کردهاند و تحرکات محدودی در جهان عربی دارند و کودک اين تحرکات را در گاهواره خود نگه داشته اند و رشد نداده اند و زرنگي ايران را ندارند. بنابراين ما کجا و آنها کجا؟!
دیلی استار (Daily Star) با اشاره به ویژگی های سردار قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده سپاه قدس عنوان داشت: ایدئولوژی فرمانده سپاه قدس تلفیقی از روش نرم و استراتژی سخت بوده و او حد فاصل سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به نیروهای مردمی برای مقابله با دولت اسلامی (بخوانید تروریستهای داعش) ایفای نقش کرده است.
البته این تنها بخش کوچکی از نظرات رسانه های خارجی درباره فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران است. وی از مهمترین پایه های مستشاری تاثیر گذار در عملیات آزاد سازی "القصیر" ، "زبدانی" ، "قلمون" ، "ریف جنوب غربی حلب" و … در سوریه و "تکریت" ، "فلوجه" ، "جرف الصخر" ، "آمرلی" و … در عراق است. این نقش به اندازه ای پر رنگ است که برای مثال تحلیلگران و رسانه های غربی معتقدند که "آمرلی" در شمال عراق را پنتاگون آزاد نکرد بلکه این کمک فرمانده سپاه قدس و سپاه پاسداران بود که این منطقه آزاد شد.
فرمانده سابق لشکر ۴۱ ثارالله به درجه ای از عزت و قدرت رسیده که "اوباما" و "کری" آرزوی دیدار با او را دارند و مقامات غربی از فرمانده سپاه قدس به عنوان یک قدرت بزرگ و فرمانده تاثیر گذار در منطقه غرب آسیا یاد می کنند.
**سرلشکر "حسن فیروزآبادی"
سرلشکر "سیدحسن فیروزآبادی"؛ ٦٥ساله و متولد مشهد. او مهرماه سال ١٣٦٨ در حكمي از سوی مقام معظم رهبری به رياست ستاد كل نيروهاي مسلح منصوب شد. او که تا سهشنبه، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بود جای خود را به «محمدحسین باقری» داد و به حکم مقام معظم رهبری به سمت «مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا» منصوب شد.
سردار سرلشکر "غلامعلی رشید" متولد ١٣٣٢ در شهر دزفول است. سرلشکر "رشید" ، فروردین ١٣٧٨ درحالیکه معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. او چهار ماه بعد، با حکم مقام معظم رهبری به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد.
سردار سرلشکر "مصطفی ایزدی"؛ اکنون معاون امور راهبردی و اشراف ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است. او پیش از آن با حکم مقام معظم رهبری در سال ١٣٦٨ به سمت فرماندهی نیروی زمینی سپاه منصوب شد.
**امیر سرلشکر "حسین حسنی سعدی"
سرلشکر «حسين حسني سعدي» ، فارغالتحصیل رسته توپخانه دانشکده افسری، قبلا فرمانده نيروي زميني ارتش بوده و از سال ١٣٧٨ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان معاون هماهنگکننده ستاد کل نيروهاي مسلح منصوب شد. فرماندهی لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا (ع)، فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۶۵ تا۱۳۷۰ و معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح ازجمله مسئوليتهاي گذشته وی است. او همچنين نشان درجه یک فتح دريافت كرده است.
**امیر سرلشکر "علی شهبازی"
سرلشکر علی شهبازی؛ او در سال ١٣٦٩ زمانی که رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. او مهرماه ١٣٧٧ با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل ارتش منصوب شد و در سال ١٣٧٩ با کنارهگیری از این سمت، به ریاست گروه مشاوران نظامی فرمانده کل قوا منصوب شد.
.