به گزارش سیمرغ ما، کانون فشار سیلاب اخیر که طی چند دهه گذشته، سابقه نداشت، دوش مردم خسارتدیده شهرها و روستاهای مازندران و گلستان است. عمق خسارتها در برخی مناطق چون شهرستانهای «سوادکوه»، «سیمرغ»، «آق قلا»، «گمیشان» و روستاهایی چون «تالارپشت» به اندازهای بود به معنای واقعی جمله میتوان گفت هستی و نیستیِ برخی سیلزدگان از […]
به گزارش سیمرغ ما، کانون فشار سیلاب اخیر که طی چند دهه گذشته، سابقه نداشت، دوش مردم خسارتدیده شهرها و روستاهای مازندران و گلستان است. عمق خسارتها در برخی مناطق چون شهرستانهای «سوادکوه»، «سیمرغ»، «آق قلا»، «گمیشان» و روستاهایی چون «تالارپشت» به اندازهای بود به معنای واقعی جمله میتوان گفت هستی و نیستیِ برخی سیلزدگان از کفشان رفت.
خبرنگار «خبرشمال» مشاهده کرد در یکی از منازل مسکونی در شهرستان سیمرغ که در حاشیه رودخانه تلار بود، تمام وسایل از تلویزیون، یخچال، فرش، لوازم منزل و حتی کتاب و دفتر فرزندان دانشآموز صاحبخانه، نابود شد ضمن اینکه با نشست زمین، دیوار اصلی بنا شکاف برداشت و در واقع ساختمان، در آستانه تخریب قرار گرفت یا در یکی از موارد در موج دوم سیلاب در سوادکوه، رودخانه پنجه کشید و منزل مسکونی و تمام آنچه در آن بود را با خود برد و تنها یه فضای قبرستانی و گلآلوده باقی گذاشت. بدیهی است در چنین مواردی که در مازندران و گلستان کم نبودند، اعطای پنج تا ده میلیون تومان وام بلاعوض، ده درصد خسارت را نیز جبران نمیکند و ضروری است دولت در کنار برخی نهادهای انقلابی چون کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان، ، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مسکن حمایت عملی از خود نشان دهند ازجمله اینکه ستاد اجرایی فرمان امام در همین روزهای اخیر اقدام به توزیع برخی لوازم خانگی در میان سیلزدگان مازندران و گلستان کرد یا اقدامات حمایتی کمیته امداد، هرچند از دولت توقع حمایت مالی مستقیم در شرایط فعلی نیست اما دولت نیز میتواند آستین بالا بزند و با اعمال برخی معافیتها، گامهای عملی برای این اقشار بردارد.
در همین راستا یکی از اعضای مجمع نمایندگان مازندران خواستار رایگان شدن بهای مصرف گاز به مدت دو ماه در مناطق سیلزده شد.
نماینده مردم جویبار، قائمشهر، سوادکوه و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وقوع سیل اخیر در حوزه انتخابیه خود و طبق نامهای که به وزیر نفت دائر بر خسارت سنگین در برخی مناطق داد، خواستار رایگان شدن مصرف دوماه گاز در مناطق سیلزده استان شد.
سید علی ادیانی ادامه داد: در بودجه سال ۹۸ اعتباری برای اصلاح جاده ساحلی ساری به لاریم در نظر گرفته شده است و برای لایروبی کانال زهکشی مناطق پایین دست سد البرز نیز مبلغ ۴ میلیاردتومان اعتبار در نظر گرفته شد و با پیگیریهای نمایندگان جویبار این رقم به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان رسیده است.
در پیوند با این مطلب، سرپرست استانداری گلستان نیز گفت: دهیاریها و شهرداریها باید توجه داشته باشند صدور پروانه ساختمانی رایگان است و بیمه تامین اجتماعی، دهیاریها و شهرداریها حق اخذ وجه از مردم مناطق سیلزده را ندارند.
میرمحمد غراوی در دومین جلسه کارگروه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده گلستان، با تاکید بر اهمیت بازسازی و نوسازی منازل سیلزدگان استان، اظهار کرد: هرگونه ساخت و ساز برای واحدهای جدیدالاحداث و تعمیری در حریم و بستر رودخانهها، غیر مجاز است و هیچ مرجعی اجازه صدور مجوز را ندارد و چنین واحدهایی مشمول قلع بنا خواهند شد. غراوی خاطرنشان کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز مشمول دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی نمیشوند و و دهیاران با هماهنگی فرمانداریها بدون نیاز به استعلام از نظام مهندسی و تامین اجتماعی برای حذف بروکراسی پروانه ساختمانی واحدهای مسکونی را صادر کنند.
وی با اشاره به اینکه ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانواده گلستانی از سیل آسیب دیدهاند، گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) متعهد به توزیع ۴ هزار بسته لوازمخانگی، ۴ هزار راس دام سبک و ارائه وام قرضالحسنه بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای اشتغال ۴ هزار نفر شده است.
نکته پایانی این است که تمام افرادی که در این حادثه، هستی و نیستی خود را از دست دادند، برای خود صاحب خانه و زندگی و مال و اعتباری بودند که در چند ساعت، از کفشان رفت و با شرایط اقتصادی فعلی، بدون حمایت دولت و برخی کانونها، شاید بازگشت به زندگی گذشته برایشان مقدور نباشد و در این شرایط بد اقتصادی، اخلاقی نیست این افراد نجیب و رنجدیده را به ارقامی چون دو میلیون و ده میلیون، حواله کرد.
خبرشمال