نکته بارز ایام اربعین در این است در موکبها یا مسیرهای منتهی به کربلا هرکسی از صغیر و کبیر یا غنی و فقیر خالصانه میخواهد خدمتی داشته باشد از یک لیوان آب گوارا گرفته تا تقدیم یک برگ دستمال کاغذی و یا طبخ غذا برای هزاران نفر و هیج کس در ایام اربعین گرسنه نمیماند وهمه از خوان گسترده امام حسین علیه السلام متنعم میشوند.
به گزارش سیمرغ ما، سنت معنوی زیارت امام حسین (ع) در ایام اربعین با پای پیاده ازبارگاه ملکوتی حضرت علی (ع) در نجف اشرف تا کربلا که مورد سفارش ائمه هدی و علمای اعلام بوده حوادث پرشماری پشت سر گذاشته و اگرچه در مقاطع مختلف تاریخی دچار وقفه شد اما پس از سقوط صدام احیای باشکوهی داشته است.
امسال توفیق پیدا کردم به اتفاق همسر گرانقدرم در همایش شورآفرین و بینظیر پیادهروی اربعین حسینی مسیر نجفاشرف تا کربلای معلای حسینی را با زائران مخلص و بیریا همراه شوم و قطرهای باشم در دریای بیکران میلیونها زائر از اقصی نقاط جهان که باوجود تهدیدات داعش و سانسور خبری رسانههای جهان هرسال بر عظمت آن افزوده میشود، در این سفر سعی کردم مشاهدات نزدیک خود را مکتوب و تک نگاری کنم.
۱ ـ مسیر نجف اشرف تا کربلای معلی تقریبا ۸۰ کیلومتر است که به ازای هر تیر برق روشنایی یک عمود شناخته میشود تا به عمود ۱۴۵۰ قبله عاشقان برسد.
۲ـ در لاین راست کل مسیر نجف تا کربلا « از سال ۲۰۰۰» تاکنون موکب و حسینیههایی توسط عشیرههای مختلف عراقی احداث شده است و به پذیرایی ازخیل کثیر زائران میپردازند.
۳ ـ هیچ فاصلهای بین موکبها وجود ندارد و بهطور تقریبی میتوان گفت ۵ هزار موکب فقط در مسیر نجف و کربلا وجود دارد، با این حال در سایر مسیرهای منتهی به کربلا در شهرهای مختلف عراق نیز موکبهایی عاشقانه و خالصانه از زوار امام حسین (ع) استقبال و پذیرایی میکنند.
۴ ـ امسال بهدلیل افزایش نرخ ارز متاسفانه هزینه ایاب و ذهاب از مرز مهران به شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا تقریبا سه تا چهاربرابر سال گذشته شده است و این امر موجب شد زائران تقریبا دو مقصد از چهار شهر مذهبی عراق را برای زیارت انتخاب کنند.
۵ـ با وجود فراوانی موکبها و رفتار بسیار خوب شیعیان عراق لیکن متاسفانه حمام و سرویسهای بهداشتی موکبهای عراقی اصلا خوب نیست انشالله درسال آتی بهتر شود.
۶ ـ موکبهای ایرانی اگرچه تعدادشان خیلی کم است اما از پذیرایی و خدمات فرهنگی و بهداشت بسیار مناسب برخوردار هستند و به همین دلیل زائران ایرانی ترجیح میدهند تا در موکبهای وطنی استقرار یابند.
۷ ـ هر زائر مسیر نجف تا کربلا را چهار روزه پیاده میپیماید و این روزها تعداد خانمها به مراتب بیشتر از آقایان است که بعضا با پای تاولزده به سفر عشق میروند.
۸ ـ نکته بارز ایام اربعین در این است در موکبها یا مسیرهای منتهی به کربلا هر کسی از صغیر و کبیر یا غنی و فقیر خالصانه میخواهد خدمتی داشته باشد از یک لیوان آب گوارا گرفته تا تقدیم یک برگ دستمال کاغذی و یا طبخ غذا برای هزاران نفر و هیج کس در ایام اربعین گرسنه نمیماند وهمه از خوان گسترده امام حسین علیه السلام متنعم میشوند.
۹ ـ نگارنده در این سفر آسمانی جز عشق و خلوص و همبستگی راهیان کربلا خاطرهای ندارد و البته شایسته خواهد بود نظام اسلامی برای این سفر معنوی که آثار ارزندهای در جامعه دارد سرمایهگذاری مادی و معنوی بیشتری کند و زائران اربعین را که عموما از اقشارکم درآمدهستند در تنگنا قرار ندهد.
۱۰ ـ ناهماهنگی بین وزارت کشور ایران و عراق پیرامون نحوه انتقال موادغذایی و تجهیزات موکبها، گرانی دینار عراقی و همچنین طوفان روز یکشنبه کربلا محدودیتها و گرفتاریهای زیادی برای موکبداران ایرانی ایجادکرد اما آنان باعشق و اخلاص در حال خدمتگذاری هستند.
یازدهم و آخر؛ تجربه گرانسنگ اربعین درس برادری، خلوص و اتحاد به همه بشریت میدهد و ما شیعیان باید تلاش کنیم تا از این مکتب نورانی معرفت کسب کنیم، لذا نگارنده برپایی موکب در جای جای میهن اسلامی را با هدف ترویج فرهنگ عاشورایی اربعین و با رعایت اخلاص، سادگی و معنویت پیشنهاد دارد. پس شما هم میتوانید در شهر و دیار خود بانی و صاحب موکب شوید تا همه بگوییم: ابد والله ما ننسی حسینا…