فرماندار سیمرغ گفت: بهسازی ۶ کیلومتر از نوار رودخانه تلار طی سالهای گذشته انجام گرفته است و بهسازی ۱۴ کیلومتر باقیمانده نوار رودخانه تلار در حوزه شهرستان سیمرغ بااعتبار ۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری لایروبی میشود.
به گزارش سیمرغ ما، هادی نیکاختر در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان سیمرغ که با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته بخشی از رودخانه تلار در حوزه شهرستان سیمرغ ساماندهی و اصلاح مسیر شد تا در صورت بروز سیلاب مشکلی در این مناطق نداشته باشیم.
وی افزود: رودخانه تلار از تجمیع شدن چند رودخانه به همشکل میگیرد که در پایینترین نقطه باید حدود ۴۶۰ تا ۵۰۰ مترمکعب آب را روانه دریا کند که در مواقع سیلابی این مقدار به یک و نیم برابر هم میرسد.
مدیر امور منابع آب قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ بابیان اینکه باید ساختار این رودخانه ساماندهی، اصلاح مسیر و کف سازی شود تا در مواقع بحران خسارت ناشی از آن را نداشته باشیم، تصریح کرد: به دلیل بالا بودن آورد املاح این رودخانه، در پایینترین نقطه این املاح تهنشین میشود که باعث بالا آمدن سطح رودخانه میشود.
وی ادامه داد: اگر موضوع ساماندهی این رودخانه صورت نگیرد باعث میشود مشکلاتی فراتر از حوزه غرب مازندران را شاهد باشیم.
نیکاختر با اشاره به اینکه تسریع در کار ساماندهی رودخانه درخواستی است که داریم، اظهار کرد: وضعیت جوی کشور کاملاً تغییر کرده است و در حال حاضر با مقایسه آورد رودخانه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ مترمکعب کاهش داشتیم.
وی افزود: در مسیر رودخانه مشکلی ازنظر لایروبی، ساماندهی، حریم و ابنیه نداریم و تنها مشکل ما اعتبارات است.
مدیر امور منابع آب قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ در پایان گفت: در صورت تأمین اعتبار آمادگی آغاز کار از فردا راداریم.
لایروبی ۱۴ کیلومتر از نوار رودخانهای سیمرغ
فرماندار سیمرغ در ادامه این جلسه، اظهار کرد: شهرستانهای پاییندست حوزه آبخیز به جهت انباشت رسوب در فصول بارانی دچار خسارت شده و آسیب سنگینی بر روستاها و شهرهای حاشیه رودخانهها وارد میشود.
وی افزود: شهرستان سیمرغ با دارا بودن ۲۰ کیلومتر نوار رودخانهای چنین شرایطی دارد و تمام رسوبات بالادست حوزه آبخیز وارد شهرستان شده که این رسوبات باعث طغیان رودخانه میشود.
مجتبی حبیبنژاد با اشاره به بازدید مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران از پلهای ارتباطی شهرستان که در معرض خطر هستند، تصریح کرد: سال گذشته با اعتبارات مدیریت بحران حدود پنج کیلومتر از نوار رودخانهای شهرستان لایروبی شد که همین عامل سبب شد فشار بارندگی چند روز گذشته مشکلی در شهرستان ایجاد نکند.
وی ادامه داد: بخش اعظمی از اراضی باغی شهرستان و بخشی از بدنه شهری شهرستان در امتداد رودخانه قرار دارد که شاید دچار خسارت شوند.
فرماندار سیمرغ بابیان اینکه دغدغه همه ما و افرادی که در حاشیه رودخانه زندگی میکنند بهسازی رودخانه است، اظهار کرد: انتظار داریم ردیف اعتباری ویژهای برای این موضوع تعریف و فوراً اقدامات لازم پروژه بهسازی مسیر رودخانه تالار آغاز شود تا در صورت طغیان رودخانه دچار خسارت نشویم.
این مسؤول در پایان گفت: بهسازی ۶ کیلومتر از نوار رودخانه تلار طی سالهای گذشته انجام گرفته است و بهسازی ۱۴ کیلومتر باقیمانده نوار رودخانه تلار در حوزه شهرستان سیمرغ بااعتبار ۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری لایروبی میشود.
خسارت ۷۰۵ میلیارد تومانی سیل غرب مازندران
علیاصغر احمدی در ادامه این جلسه، اظهار کرد: در حادثه غرب مازندران اقدامات خوبی در حوزه لایروبی و آزادسازی حریم صورت گرفت.
وی افزود: در رامسر حدود ۳۰۰ میلیمتر بارندگی را در کمتر از ۲۴ ساعت داشتیم که با میزان بارندگی یک سال استان فارس برابر بود.
مدیرکل بحران استانداری مازندران با اشاره به اینکه خرابی سنگینی را در سیل غرب مازندران داشتیم که حدود ۷۰۵ میلیارد تومان برآورد خسارت این سیل بود، تصریح کرد: حدود ۱۸۰ میلیارد تومان از این خسارت در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: حدود سه هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی روستایی و شهری در ۶ شهر غرب مازندران دچار خسارت شدند همچنین حدود ۳۴۵ کیلومتر راه اصلی و فرعی، ۱۱۳ دهنه پل و آبرو و ۲۵۲ کیلومتر شبکه آبرسانی غرب مازندران در این سیل خسارت دیدند.
احمدی بابیان اینکه آمادگی امروز ما میتواند خسارات ناشی از این اتفاقات را کاهش دهد، اظهار کرد: اگر اقداماتی که در همان مدت کوتاه قبل از بارندگی صورت نمیگرفت با این میزان بارندگی شاهد خسارت دو برابری بودیم.
وی به دو اشکال موجود در حوزه رودخانهها اشاره کرد و گفت: باید آهستهآهسته به سمت حذف اجاره اراضی کشاورزی حاشیه رودخانه حرکت کنیم چراکه این کار اشکالاتی به همراه دارد.
مدیرکل بحران استانداری مازندران به قطع درختان بستر رودخانه اشاره کرد و گفت: در سیل غرب مازندران اگر به دو رودخانه چشمه کیله و تیروم نگاه میکردیم آب را نمیدید فقط شاهد رنگ نارنجی تنههای درختان بودیم.
وی ادامه داد: مجوزهای لازم صادرشده و اگر آب منطقهای درخواست کند منابع طبیعی درختانی که باید قطع شود را نشانهگذاری میکند.
احمدی با تأکید بر اینکه ساماندهی رودخانهها در دستور کار قرارگرفته و تکلیف شده است، تصریح کرد: روز گذشته ۴۷ دستگاه سنگین در حوزه آب منطقهای در هفت رودخانه غرب مازندران مشغول به کار بودند.
این مسؤول با اعلام اینکه حاضر هستیم برای شهرستان بودجه قرار دهیم، گفت: با اخذ مجوزهای لازم آزادسازی حریم و بستر ۵۰۰ واحد مسکونی را به دولت پیشنهاد کردیم که باید در هیئتوزیران تصویب شود.
مدیرکل بحران استانداری مازندران بابیان اینکه آقای استاندار در بازدیدی که از رامسر داشتند دستور دادند تمام دوربرگردانهای زیر پلها جمعآوری شود، اظهار کرد: رودخانهها مثل بچه در حال رشد هستند و باید از آنها نگهداری کنیم.
وی افزود: در توزیع اعتبارات جدید به شرق استان در حد مقدوراتی که داریم به شهرستان کمک کرده و تأمین اعتبارات لازم را انجام میدهیم.