معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی گفت: یکپارچگی اراضی موجب اقتصادی شدن کشاورزی میشود.
به گزارش سیمرغ ما، عصر امروز فرید صیدینژاد معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی کشور با همراهی مسئول تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران و مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ از پروژه تجهیز و نوسازی اراضی شهرستان سیمرغ بازدید کرد.
رجب فلاح مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیمرغ در حاشیه این دیدار، اظهار کرد: شهرستان سیمرغ به لحاظ ماندابی آب یک کشت بهسختی انجام میشد اما امروز با توجه به کمکهای دولت محترم تجهیز و نوسازی ۱۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان انجامشده و تجهیز و نوسازی ۵۵۰ هکتار از اراضی شالیزاری در حال اجرا است.
وی افزود: درمجموع سیمرغ ۳۰۲۳ هکتار اراضی شالیزاری دارد که با پروژههای در دست اجرا تجهیز و نوسازی ۶۰ درصد از اراضی کشاورزی شهرستان انجام یا در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ بابیان اینکه درخواست داریم مسئولین کشوری نگاه ویژهتری به بخش کشاورزی شهرستان داشته باشند، تأکید کرد: تمام قوت مردم این شهرستان از زمینهای کشاورزی است.
وی ادامه داد: سیمرغ حدود ۹۳۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دارد.
انجام تجهیز و نوسازی ۵۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران
خزاعی مسئول تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در حاشیه این بازدید، اظهار کرد: در ۲۰ سال گذشته اراضی شالیزاری مازندران ۲۳۰ هزار هکتار عنوان میشد اما امروز آمارهای مختلفی در این حوزه اعلام میشود و به ۲۱۰ هزار هکتار هم رسیده است.
وی افزود: این اعداد و ارقام نشان میدهد اراضی شالیزاری تبدیل به اراضی مسکونی، تجاری، باغی، گاوداری و مرغداری شدهاند و تغییر کاربری صورت گرفته است.
مسئول تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته این سیر معکوس شده و با ایجاد جاده بین مزارع و زهکش درآمد اراضی شالیزاری در حال بهبود پیدا کردن است، تصریح کرد: تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در دو استان مازندران و گیلان در حال انجام است.
وی ادامه داد: در سال ۶۴ دولت ایران با دولت ژاپن قراردادی در مرکز توسعه تکنولوژی هراز منعقد کرد که در اجرا موفق نبود اما از سال ۱۳۷۰ که کارشناسان ما برای اولین بار در سطح ۹۰ هکتار در ساری شروع به اجرای این طرح کردند و امروز حدود ۵۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران تجهیز و نوسازی شده است.
خزاعی بابیان اینکه یکی از مشکلات ما عدم پشتوانه قانون است و برای اجرای این طرح باید موافقت ۱۰۰ درصد کشاورزان را کسب کنیم، اظهار کرد: اراضی سنتی فاقد جاده دسترسی، کانالهای آبیاری و کانالهای زهکش هستند و در مناطقی که سطح آب بالا هست تنها یک کشت انجام میشود.
وی افزود: در بسیاری از اراضی که طرح تجهیز و نوسازی اجرا شد کشت دوم توسعه پیدا کرد و باعث استقبال کشاورزان به این طرح شد.
مسئول تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران با اشاره به اینکه در طرح تجهیز و نوسازی اراضی تمام قطعات به کانالهای آبدهی، کانال زهکشی و جاده دسترسی دارند، تصریح کرد: کشاورزان میتوانند با استقلال کامل به کشت هر نوع محصولی بپردازد.
وی ادامه داد: از دیگر مزایای این طرح کاهش هزینه تولید و استفاده از ماشینهای کشاورزی در تمام مراحل کاشت تا برداشت است.
خزاعی بابیان اینکه در این طرح کاهش مصرف کود، سم و نهادها را تا ۲۰ درصد داریم، اظهار کرد: طرح تجهیز و نوسازی اراضی در این منطقه ۲۳۶ هکتار است که با اجرای این طرح ۲۲ کیلومتر جاده، ۲۷ کیلومتر کانال آبدهی و ۱۸ کیلومتر کانال زهکش احداث میشود.
یکپارچگی اراضی موجب اقتصادی شدن کشاورزی میشود
فرید صیدینژاد در این بازدید بر ضرورت حفظ و حراست از اراضی کشاورزی کشور تأکید کرد و گفت: یقیناً با افزایش ضریب حفاظتی، عرصههای زراعی کمتری را از دست خواهیم داد.
وی بابیان اینکه جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی یک ضرورت است، ادامه داد: برای اینکه امانتدار آیندگان باشیم باید در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی کوشا باشیم.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی ادامه داد: یکپارچگی اراضی موجب اقتصادی شدن کشاورزی میشود.