ضرر و زیان باغداران به شب عید رسید و امسال نوروز برای مردم مازندران حال و هوای دیگری دارد.
به گزارش سیمرغ ما، کمتر از ۴۰ روز به شب عید مانده ولی میبینیم بازار همچنان در حالت رکود است.
بیشتر جامعه مازندران را کشاورزان تشکیل میدهند که بهدلیل برف و یخبندان اوایل آذرماه امسال رمقی برایشان نمانده است.
* ضرر و زیان باغداران به شب عید رسید
ضرر و زیان باغداران به شب عید رسید و امسال نوروز برای مردم مازندران حال و هوای دیگری دارد و از سویی کشاورزان نمیدانند چگونه باید بر ضرر و زیانی که به آنان تحمیل شده سرپوش بگذارند و یا حداقل وانمود کنند که خوشحال هستند.
در حالیکه از ابتدای امسال با توجه به فراوانی محصول نقشههای بسیاری برای زندگی خود کشیده بودند، برف تمام امیدها و آرزوهای آنان را نقش بر آب کرد.
البته تنها ضرر و زیان به کشاورزان نرسید بلکه کارگرانی که با برداشت و کار در انبارها و سورتینگهای مرکبات زندگی خود را میگذراندند نیز نمیدانند چگونه باید نوروز امسال در چشم خانواده خود نگاه کنند؛ بامداد هر روز بلاتکلیف و نگران دور میدانهای شهر هستند تا بتوانند معاش خود را تأمین کنند نه اینکه نوروز را جشن بگیرند.
* برای کارگران و خانواده آنان نوروزی وجود ندارد
یکی از کارگران و یا بهاصطلاح بارچینان در گفتوگو با فارس، گفت: ۶ ماه ابتدای سال بیشتر ایام بیکار هستیم و تنها امید به فصل برداشت مرکبات داریم.
ح ـ قاسمی ادامه داد: سالهای گذشته ۴ ماه را مشغول برداشت مرکبات بودیم و ۲ ماه پایانی را در انبار مشغول به کار بودیم یه این معنا که در ۶ ماهه پایانی سال تنها یکی دو هفته بیکار بودم ولی امسال کمتر از دو ماه کار کردم.
وی افزود: با توجه به گرانی اجناس و قیمتها نمیدانم چگونه باید معاش خود را تأمین کنم به فکر عید نیستم و خانواده ما نیز عادت کردند و برای کارگران و خانواده آنان نوروزی وجود ندارد؛ چرا که در تمام طول سال به فکر این هستیم که چگونه باید امشب را سپری کنیم.
در سالهای اخیر شاهد کاهش قدرت خرید مردم هستیم و هر چه قیمتها هم کاهش یابد باز هم مردم توان خرید ندارند.
* گلایه فروشندگان از وضعیت بازار
فروشندگان نیز از این موضوع گلایهمند هستند و وضعیت بازار بهگونهای است حتی اگر آنان مایل به دریافت سود ناچیز هم باشند باز هم فروش چندانی نخواهند داشت.
به گفته یکی از فروشندگان از ابتدای امسال شاهد این بودیم که قیمتها چهار بار در طول سال افزایش پیدا کرد در صورتیکه سالهای گذشته اینگونه نبود نهایتاً دو بار در سال تغییر قیمت داشتیم.
با گشت و گذاری در بازار و فروشگاهها نیز متوجه تغییر و نوسانات قیمت میشویم چرا که هر بار به فروشگاه یا مغازهای مراجعه میکنیم میبینیم که قیمتها تغییر پیدا کرده است.
با توجه به رسم دیرینه ایرانیان در عید نوروز، فروشندگان امیدوار هستند شاهد رونق بازار باشند.
* رکود بر بازار حاکم است
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف مرکز مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: همانند سالهای گذشته طرح نظارت و بازرسی از واحدهای کسبی سطح استان با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی در دستور کار قرار دارد.
عباس رمدانی با بیان اینکه اصناف موضوع خدمت به مردم را در دستور کار خود دارند، اضافه کرد: طرح نظارت از واحدهای کسبی با همکاری اکیپی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف از ۱۵ اسفند اغاز میشود.
وی در مورد برپایی نمایشگاه بهاره، گفت: جشنواره فروش بهاره براساس تصمیم و برنامهریزی با ابلاغ سیاستها برپا خواهد شد.
عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف مرکز مازندران به مایحتاج عمومی ازجمله پوشاک، کیف و کفش و ارزاق عمومی اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیاز است مسؤولان پای کار بیایند تا بازار از حالت رکود خارج شود.
رمدانی با اعلام اینکه هیچگونه کمبودی برای شب عید وجود ندارد، گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم رکود بر بازار حاکم است.
با توجه به اینکه کمتر از ۴۰ روز به نوروز مانده همه افراد به این موضوع اذعان دارند امسال نوروز حال و هوایی دیگری دارد و در حال حاضر بازارها سوت و کور است.
انتهای پیام/فارس