روز به ساعات عصر نزدیک میشود و اهالی روستای رکنکلا به ویژه جوانان همچنان به آب میزنند تا دسترنج زحمات و تلاش خود را بعد از دو سال برداشت کنند در این میان چیزی که به چشم میآید وحدت، همدلی و محبت میان اهالی روستا است.
به گزارش سیمرغ ما، ماهیگیری یا قرقشکنی آببندان رسمی است که هر ساله در بیشتر نقاطی که دارای آببندان است انجام میشود.
استان مازندران هم با داشتن تعداد زیادی آببندان در هر منطقه از این امر مستثنی نیست.
جدا از قابلیت بسیار بالای آببندانها برای استفادههای مختلف یکی از آیینهایی که در روستاهای دارای آببندان انجام میشود ماهیگیری یا قرقشکنی آببندان است.
اهالی محل در کنار یکدیگر به سمت آببندان محل رفته و مشغول به ماهیگیری میشوند و بهنوعی این فعالیت عامل ایجاد همبستگی و وحدت بین مردم روستا است.
حال در یکی از روستاهای شهرستان سیمرغ با تصمیم شورا، دهیار و اهالی روستا باهمت جوانان این روستا در راستای نوعی اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی برای جوانان این روستا از دو سال پیش اقدام به خرید و پرورش ماهی در آببندان روستا کردند و امروز بعد از دو سال مردم این روستا و جوانانی که برای پرورش ماهی در این آببندان زحمتکشیده بودند جمع شده تا مزد زحمات خود را با ماهیگیری برداشت کنند.
برخی از افراد از ساعت دو بامداد در محل آببندان حضور پیدا کردند تا مقدمات شروع قرقشکنی آببندان را انجام دهند و با گذشت زمان رفتهرفته به افراد حاضر در محل افزوده میشود ما هم ساعت چهار صبح همراه با سایر اهالی این روستا دل به آب میزنیم تا از نزدیک شاهد صید ماهی در این آببندان زیبا باشیم.
هر چه هوا به صبح نزدیکتر میشد حضور مردم و اهالی روستا برای ماهیگیری بیشتر میشد و تا قبل از طلوع آفتاب شاهد حضور جمعی به تعداد ۵۰۰ نفره از جوانان و اهالی محل بودهایم، اهالی که هر جا حضور داشتند خود را در این روزبه روستا رساندهاند.
اهالی محل در دستههای چندتایی دورتادور آببندان مستقر شدند و همزمان با طلوع آفتاب خود را به آبزده و با ابزار همراه خود مشغول به صید ماهی شدند.
از گروههای مختلف سنی همه آمده بودند یا آمده بودند برای ماهیگیری یا برای تماشا.
یکی از اهالی روستا در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: اهالی و جوانان روستا دو سال گذشته با جمعآوری مبلغی حدود ۵ هزار قطعه بچه ماهی خریداری کرده و در آببندان رها و حدود دو سال از این بچه ماهیها مراقبت کردهاند و امروز بعد از گذشت ۲ سال آمدهاند تا روزی خود را برداشت کنند.
یکی دیگر از اهالی این روستا در حالیکه توانسته بود یک ماهی صید کند در گفتوگو با فارس، گفت: به دلیل بارش باران هفتههای اخیر سطح آب بالا آمده و شرایط ماهیگیری در این حجم آب کمی سخت شده است اما در روزهای آینده شرایط بهتر میشود.
* صید ماهی تا ۱۰ روز ادامه داد
رمضانعلی گیلکی بیشه در حاشیه قرقشکنی آببندان روستای رکنکلا در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: از امروز تا ۱۰ روز برنامه صید ماهی برای اهالی در این مکان ادامه دارد.
وی افزود: تیم حفاظت آببندان از ابتدای کار که بچهماهیها رها شدهاند تا امروز به صورت شبانهروزی مشغول به کار بوده و با شروع شدن صید ماهی این خستگی از تن بچهها خارج میشود.
مسؤول تیم حفاظت آببندان با بیان اینکه با همکاری شورای اسلامی محل، دهیاری، دهبان و اهالی محل برای آببندان ۴۰ هکتاری این روستا برنامههای خاصی در نظر گرفتهایم، تصریح کرد: اگر مسؤولان امر در این مسأله کمک کنند از این مکان بهعنوان یک فضای توریستی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: موقعیت مکانی این آببندان بسیار مناسب است و با داشتن راههای ورودی و خروجی مناسب همچنین دسترسی آسان به جادههای اصلی و ارتباط نزدیک با شهرستانهای جویبار، قائمشهر، بابل و بابلسر قابلیت تبدیل شدن به یک مکان توریستی و تفریحی را دارد.
*آببندان در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال برای جوانان مناسب است
گیلکیبیشه با اشاره به اینکه این آببندان در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال برای جوانان هم مناسب است، اظهار کرد: این نمونهای از این کار است و دیدگاه ما بر این است تا در آینده با همت جوانان روستا این نقطه را به مکان توریستی بسیار مناسبی تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: اگر مسوؤلان شهرستانی بودجه مناسبی برای این کار اختصاص دهند بهسادگی میتوانیم یک مکان توریستی را در این مکان ایجاد کنیم.
سید جعفر کروندی دهبان روستای رکنکلا در حاشیه قرقشکنی آببندان روستای رکنکلا در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: سرچشمه این آببندان از طریق نهر ۲۷ کیلومتری رکن که از طریق رودخانه تالار تأمین آب میشود است.
وی افزود: این آببندان با کمک بزرگان و ریشسفیدان محل برای ایجاد اشتغال جوانان محل و در راستای اقتصاد مقاومتی با انجام هزینههایی به جوانان محل پیشنهاد شد که پرورش ماهی را در آببندان انجام دهند تا ماهی هم در اختیار اهالی روستا قرار گیرد و هم منبع درآمدی برای جوانان روستا شود.
رفتهرفته خورشید به وسط آسمان میرسد و افرادی که برای صید ماهی رفته بودند به بیرون میآیند به چهره هر کدام که نگاه میکنی شکر خدا را بهجا میآورند.
اهالی در روزهایی ابتدایی با استفاده از «چَپی» و «کِم» به ماهیگیری میپردازند و در روزهای پایانی با «دون یا طعمه پاشی متمرکز» گذاری به ماهیگیری میپردازند.
بسیجیان پایگاه رکنکلا هم در کنار اهالی و جوانان محل در این طرح پرورش ماهی با پوشیدن لباس انتظامات به حفظ و حراست از آببندان و دسترنج اهالی و جوانان محل کمک میکنند.
روزبه ساعات عصر نزدیک میشود و اهالی این روستا به ویژه جوانان همچنان به آب میزنند تا دسترنج زحمات و تلاش خود را بعد از دو سال برداشت کنند در این میان چیزی که به چشم میآید وحدت، همدلی و محبت میان اهالی روستا است.
به گزارش فارس، این فعالیتهای هر چند کوچک باشد نوع بارزی از اقتصاد مقاومتی است که با حمایت و پشتیبانی اهالی روستای و استفاده مناسب از داشتههای روستا شغلی هر چند کوتاه مدت برای جوانان محل ایجاد شده است که نشان از آن دارد که اقتصاد مقاومتی در هر شرایطی و با هر داشتهای امکانپذیر است.